sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Zekon ekat aksakisat


Tänään koitti se kauan odotettu päivän, kun Zeko pääsi ensimmäisiin virallisiin aksakisoihinsa Seinäjoelle. Kisapäivä alkoi kivalla hyppyradalla, jolle oli ilmoitettu yhteensä kolme pikkumaksia. Zeko pääsi starttaamaan ekana. Radan toisena esteenä oli rengas, joka on ollut Zekolle se kaikkein epävarmin este suorittaa. Edellisissä treeneissä huomasin onneksi sen, että Zeko hyppää renkaan paremmin jos saa itse hakea sen. Toimin siis radalla samalla tavalla kuin treeneissäkin eli en ottanut paljon etumatkaa vaan annoin Zekon suorittaa esteen rauhassa. Zeko ihan yllätti ja hyppäsi renkaan tosi hyvin! Itselleni meinasi tulla kiire ohjata Zeko seuraavaan putkeen, mutta näemmä kauempaakin ohjattuna vastakkaisella kädellä Zeko haki putken hienosti.
Radan eka virhe tapahtui kepeillä, kun en muistanut jarruttaa kaveria kunnolla. Siispä Zeko ryntäsi toiseen väliin. Toinen vitonen tuli pituuden jälkeisellä hypyllä, kun Zeko liiteli hypystä ohi. Taisin ohjata esteen liian voimakkaasti, jonka takia Zeko sitten haki hyppyä takaakiertona.? Loppu rata meni puhtaasti. Meidän kymppiä parempaa tulosta ei pikkumakseissa tullut joten me voitettiin tämä hypäri!

Molemmilta seuraavilta agiradoilta saatiin hylky. B-radalla jarrutus ennen keppejä takkusi taas, joten päätin stopata homman hetkeksi ja laiton Zekon maahan. Se selvästi toimi sillä kolmannella yrittämällä Zeko teki kepit puhtaasti. Puomilla Zeko osui hyvin, vaikka joutuikin nostamaan päätään normaalia aikaisemmin ennen rengasta, joka onnistui taas superisti!

A-radalla napattiin hylky heti lähdössä. Zeko ei enää pystynyt pysymään paikallaan, kun otin itse etumatkaa, jotta ehtisin katsomaan puomin kontaktin. Palautin Zekon takaisin paikalle, ettei tyyppi ala varastelemaan useammin.
Puomilla Zeko teki ensin huonomman kahden tassun osuman, joten päätin ottaa senkin ihan vain varulta uusiksi. Toisella yrityksellä Zeko paransi osumaa huomattavasti eli ei ollut mikään turha uusinta.
Zekon jarrut olivat rikki vielä tälläkin radalla. Zeko ei kuunnellut jarrukäskyä keinulla, joten hän teki pienimuotoisen lentokeinun. Kepilläkin Zeko kurvasi musta ohi jarrusta huolimatta, mutta kun otettiin uudestaan niin sitten alkoi homma toimia. Radan lopussa oli tälläkin kertaa rengas ja Zeekari suoritti sen jo kolmatta kertaa hyvällä itsevarmuudella!

Kokonaisuudessaan kisat menivät todella hyvin ekoiksi kisoiksi ja niistä jäi ihan super hyvä fiilis! Me nautittiin joka hetkestä radalla ja mikä parasta en varmistellut yhtäkään kohtaa. Mitäpä sitä suotta numeroita kyttäämään, pääasia on se, että me päästään nyt ihan oikeasti kisaamaan!


2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä vauhti! Olitteko treenanneet pikkumaksien korkeuksia vai tuliko yllärinä että Zeko meni pikkumakseihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Treeneissä rimat ovat olleet 35-40 cm korkeita eli ihan medikorkeuksia ollaan tehty. Zeko on kuitenkin selvä pikkumaksi, kun sitä säkää on sellaiset 43,5 cm. Mittaustilaisuudessa kaksi kolmesta tuomarista mittasi Zekon pikkumaksiksi. Nyt kisoissa rimat oli 45 cm ja ihan hyvä niin ettei vauhti kasva liian hurjaksi... Zekoa ei kuitenkaan näyttänyt 5 cm korkeammat rimat, pituus ja muuri haittaavan. :)

      Poista