lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset kisat ja valmennukset

Ihanaa, kun on vihdoin aikaa blogille (tai noh itseasiassa kirjoitan tätä postausta autossa)! Loppuvuoden koeruuhka vei viikolla kaiken ylimääräisenkin ajan, jonka olisi voinut pyhittää blogille. Nyt on koulu on käyty tämän vuoden osalta ja joulukin meni jo, joten eiköhän ole aika kertoa meidän kuulumisia!

Ⓒ Heli Tuominen
25. päivä marraskuuta Fox ja Zeko pääsivät korkkaamaan avoimen luokan PopDog ry:n rally-tokokisoissa.
Zekolla oli tällä kertaa niin kivaa, että innostuspiippausta kuului koko radan ajan. Muuten Zeko kyllä teki tehtävät hienosti ja katsekontakti pysyi koko radan ajan. Radan alussa tuli tehtyä muutama kyltti huolimattomasti, joista tuli sitten pistevähennyksiä. Innostuspiippauksen takia lähti myös kolme pistettä. Kokonaistulokseksi saatiin 67 pistettä, joka ei ääntelyn takia riittänyt hyväksyttyyn tulokseen. Tuomari kehui Zekoa osaavaksi koiraksi, mutta vireasioita kannattaa miettiä. Arvostelussa kehuttiin erikseen Zekon hienoa hyppyä, joka sai kyllä hymyn huulille. Kerran aksakoira, aina aksakoira eikös niin!.. Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin siitä, että Zeko pystyi rauhoittumaan kisapaikalla kaiken hälinän keskellä ja korvat pysyivät auki koko päivän!
Rauhallisuuden huippu Fox pääsi kehään viimeisten joukossa. Foxin kanssa päätin edetä paljon rauhallisemmin kuin Zekon kanssa ja tehdä kyltit tarkemmin. Fox hoiti omat tehtävänsä parhaansa mukaan ja ehti viihdyttää siinä sivussa vähän yleisöä. Fokkelson selvästikin huomasi jo radan alussa, että hänestä otetaan kuvia. Fox tuumasi siis, että istumpa aina hienosti kameraa kohti. Yritin kerran uusia kyltin, jossa Fox istui selvästi vinossa, mutta Fox päätti uusinnassakin istua kameraa ja yleisöä kohti. Aina kun istuminen tapahtui selkä yleisöön päin, Fox päästi pienen turhautumisvingahduksen. Maalissa Fox oli onnensa kukkuloilla ja teki korkeat onnenpomput. Fox onnistui saamaan pienestä törttöilystään huolimatta 84 pistettä eli hyväksytyn tuloksen. Kuvaajakin oli saanut Foxista kaksi oikein onnistunutta kuvaa joissa Fox oikein hymyilee kameralle! Voi höpsö pikkumusta...

Ⓒ Heli Tuominen
 Aksatreenien saralla ollaan tehty lähinnä pelkkää tekniikkatreeniä. Ollaan siis vahvistettu esteosaamista kepeillä ja kaikilla kontakteilla. Zekon treenit ovat koostuneet viimeaikoina varsinkin renkaan harjoittelemisesta. Marraskuussa Zekon ego sai ensimmäisen kunnon kolauksen, kun aivot hävisivät rengasta hypätessä ja Zeko törmäsi renkaaseen. Nyt ahkeran treenauksen jälkeen Zeko on alkanut hypätä renkaan paremmalla tekniikalla ja toivon mukaan ne aivotkin on sitten matkassa... Rengastreenit jatkuu vielä niin kauan, kuin on tarve. Treenit ovat kuitenkin menneet jo niin hyvin, että en usko siinä kestävän enää kauan.
Foxin treenit on tämän vuoden osalta laitettu jo pakettiin ja treenejä jatketaan vasta tammikuun jälkeen. Tauon aikana Foxin kroppa on päässyt perinpohjaiseen aukomiseen. Ennen joulua Fox kävi osteopaattisella hierojalla, joka naksautteli Foxilta SI nivelet, hännäntyven ja pari muutakin kohtaa. 27. päivä Fox kävi myös Anskulla faskiakäsittelyssä. Nyt Fox alkaa olemaan jo paremmassa kunnossa ja seuraava faskiakäsittely on 3.2.


16.12. koitti koko loppuvuoden odotetuin päivä. Me päästiin Zekon kanssa Sanni Kariniemen huippuvalmennukseen!
Rata oli ainakin meille just sopiva. Se sai meidän molempien vahvuudet ja heikkoudet kivasti esiin. Zekolla oli vire huipussaan kentälle päästyään ja sehän näkyi heti siinä, että Zeko ei olisi millään malttanut pysyä lähdössä paikoillaan. Kulutettiin jonkin verran aikaa ihan vain lähdön treenaamiseen kunnes Zeko pysyi paikallaan.
Itse rataa tehtiin noin kymmenen esteen pätkissä ja ihan hyvä niin sillä muuten koira olisi väsähtänyt aika nopeasti koska radalla todella mentiin lujaa.
Ensimmäisessä pätkässä Zeko syöksyi putkesta semmoisella vauhdilla, että oli pakko juosta lujaa. Ja kun keskityin juoksemiseen, unohdin katsoa koiraa jonka seurauksena Zeko juoksi putkesta pari kertaa ohi.
11-12 kohdassa valssatessa Zeko valahti takana olevalle hypylle, joten siihen väliin vaihdettiin sokkari ja homma alkoi onnistua.
Eniten vaikeuksia Zekolle tuotti kepit. Oikea väli ei meinannut löytyä kovassa vauhdissa millään. Vauhtia saatiin putken jälkeen vähennettyä pienellä jarrulla ja sitten alkoi ensimmäinen väli löytyä.
Radan lopussa Zeko pääsi näyttämään taitonsa irtoamalla hienosti pituudelta putken pimeään päähän ilman sen kummoisempia saatteluita. Zeko saikin kehuja siitä miten hienosti se osaa irrota. Sheltit ovat tunnetusti välillä semmoisia jaloissa pyörijöitä, joten on kiva saada kehuja sellaisesta asiasta mitä on kovasti treenattu.
Tykkäsin kyllä Sannin tavasta valmentaa! Me saatiin paljon näistä treeneistä irti. Tiivistettynä opittiin että: muista katsoa koiraa, turhat valssit veks, ennen keppejä suurin vauhti pois jos kulma on vaikea, A toimii niin kuin pitääkin, takaakierrot on hallussa ja samoin irtoaminen.


Tänään Zeko pääsi vuoden viimeisiin treeneihin Kuopioon. Juoksareiden sijaan mentiin rataa ja treenattiin rengasta. Radalla päästiin testaamaan in -käskyn toimivuutta ja sylkkäreitä. In toimi odotettua paremmin ja Zeko lukitti ohjaajan puoleisen hypyn hienosti. Sylkkäritkin toimivat hyvin kunhan oma rytmitys oli oikea.
Toisella kierroksella (ja vähän yli siitä..) tehtiinkin sitten vain rengasta ja siihen liittyvää "itseluottamus"hyppytekniikkaa. Videolla näkyy siis vain treenien eka puolikas. Kiitos parhaalle Tiia koutsille extempore yksäristä!☺


2 kommenttia:

  1. Oli kiva katsoa teidän rallyilya Poppareiden kisoissa kameran takaa.
    Tsemppiä tulevalle harrastusvuodelle!
    - Heli

    VastaaPoista