sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaksi reissua Kuopioon


Kaksi viikkoa sitten tehtiin vähän sellainen extempore lähtö Kupioon ACE:n kisoihin. Päällimmäisenä ajatuksena oli käydä mittauttamassa Zeko ja siinä samalla kisattiin Foxin kanssa kaksi rataa. Saavuttiin paikalle pari tuntia ennen medien ensimmäisen radan alkamista. Täytin Zekon kilpailukirjan ja sitten vain odotettiin tuomarin saapumista. Jari Suomalainen mittasi Zekon maksien kolmannen radan aikana niin kuin oli sovittu. Zekoa meinasi ensin vähän jännittää uusi ihminen, mutta rauhoittui tajuttuaan, että tämähän oli se juttu missä seisotaan paikallaan. Jari mittasi Zekoa aika kauan tai siltä se ainakin tuntui. Lopulta Jari pudisteli päätään ja sanoi, että 44-44,5 senttiä. Zekottimesta tuli siis maksi niin kuin ollaan ajateltukin. Omilla mittauksilla Zeko on ollut 43-45 cm. En oikeastaan edes pettynyt tuloksesta, koska se oli niin varma. Lisäksi juuri samoihin aikoihin Sagin kevätkokouksessa oli päätetty ottaa käyttöön kaksi uutta kokoluokkaa. Maailman paras päätös mielestäni! Tänä vuonna Zeko on siis maksi, mutta ensi vuonna hän on pikkumaksi. Kisaamaan meillä ei ole kiire, joten voidaan hyvin odottaa ensi vuoteen. Parasta on se, että me päästään sittenkin sinisen tykin kanssa kisaamaan!


Mittauksen jälkeen katsottiin vielä maksien viimeinen rata ja kannustettiin seurakavereita. Sen jälkeen lähdin käyttämään Foxin lämppälenkillä. Pian lenkin jälkeen oli rataantutustuminen. Hyppyrata ei tuntunut mielestäni kovin haastavalta, vaikka moni rataantutustumisessa sitä tuskailikin.
Lähdettiin Foxin kanssa rennoin mielin radalle. Foxilla oli kiva vire ja se näkyikin radalla. Rata meni muuten hienosti nollana, mutta puolessa välissä kiirehdin yhdessä takaakierrossa. Fox ei ehtinyt lukita takaakiertoa, joten hyppäsi hypyn väärältä puolelta. Hieman harmitti tuollainen pikkuvirhe, mutta toisaalta olin tosi ylpeä Foxista.


Agiradalla Fox olikin jo aika väsynyt 40 cm hypyistä. Kunnonkohotus on Foxilla vielä kesken ja 40 sentin hyppyjä en viimeaikana ole kovin usein treeneissä pitänyt, joten väsyminen oli ihan ymmärrettävää. Kepeillä Fox kävi haukkumassa ratahenkilön ja keppejen jälkeen myös tuomari sai haukut. Tuomarin haukkumisen seurauksena linja venyi ja Fox karkasi A:lle hypyn sijasta. Tämän jälkeen mentiin omia reittejä maaliin.


Viikko sitten suunnattiin uudestaan Kuopioon. Vuorossa oli Tiian yksäri molempien shetlantilaisten kanssa.
Zekon kanssa keskityttiin puomin juoksareihin. Zeko loisti taidoillaan ja sai Tiialta paaaljon kehuja. Jotain ollaan siis tehty oikein. Puomi toimii täydellisesti ilman ohjaajahäiriötä. Nytpä siis lisättiin sitä. Pääsin juoksemaan oikein kunnolla, kun Zeko lisäsi uuden vaihteen huomatessaan, että ohjaaja menee ohi.
Foxin kanssa tehtiin A:n juoksareita. Tiia neuvoi hyvän tavan miten Foxin saa lentämään A:n harjan yli. Fox tajusi homman nopeasti ja lensi rohkeasti A:n yli. Kontaktipintaan ei vielä kiinnitetty niin paljon huomiota. Rohkeus oli se pääasia. Foxilla A:n suoritus on ollut aika hidas, mutta tällä tavalla voidaan säästää 3-5 sekuntia aikaa.
Molemmat pojat olivat niin huippuja! Foxista löytyi rohkeutta ja Zeko oli vaan niin magee. Tiia on ihan maailman paras valmentaja!
Seuraava Kuopion reissu on suunnitteilla 21.5. Silloin Tiia lupasi katsoa Foxin hyppäämistä ja neuvoa Foxille sopivat hyppytekniikkaharjoitukset. Kyllä me täältä vielä noustaan!


Blogi on saanut vihdoin ja viimein hieman keväisemmän ulkoasun. Toivottavasti sääkin pysyy yhtä keväisenä. Ei enää lunta, kiitos!
Mitäs pidätte uudesta ulkoasusta? Onko jotain mikä toimii tai ei toimi?

1 kommentti:

  1. Meillä tuli juuri tänään lunta ja räntää :D Mun mielestä ulkoasu on kivan simppeli ja nätin lämminsävyinen :)

    VastaaPoista