lauantai 20. toukokuuta 2017

Foxin kesälook


Fox sai tiistaina ensimmäistä kertaa kesäturkin. Fox sai toimia trimmaajaharjoittelijalle koekaniinina.
Fox pelkäsi jonkin verran turkinkuivainta, joten karvat lyhennettiin saksilla n. kolmeen senttiin. Vatsa leikattiin ihan lyhyeksi. Trimmerillä ei varmaan hommasta olisi tullut mitään. Sakset eivät Foxia haitanneet yhtään vaan poju seisoi hienosti paikallaan. Saksilla leikatessa hommassa kesti toki paljon kauemmin kuin trimmerillä olisi kestänyt, mutta Fox jaksoi hyvin. Taukoja pidettiin kuitenkin monta kertaa. Yhteensä hommassa meni 3,5 tuntia.

Turkista tuli mielestäni tosi kivan näköinen. Nyt turkista voi tuntea punkit helposti ja onhan tuo koirallekin paljon mukavampi kesällä. Koiran saa viilennettyä helpommin ja treeneissä ei väsähdä niin nopeasti. Foxilla on menee karvat syödessä suuhun, joten nyt sitäkään ongelmaa ei enää ole. Foken turkki on muuttunut kastraation jälkeen todella pehmoiseksi ja pohjavillaa on tullut kamalasti lisää, joten turkin lyhentäminen oli mielestäni oikea ratkaisu.


Shelttien turkin lyhentämisestä käydään aina keväällä aivan jäätävää kamppailua varsinkin facebookissa. Tänä vuonna kiistely on onneksi ollut rauhallisempaa kuin viime vuonna... Osa on turkin ajelua vastaan ja osa puolesta. Jokainen koira on kuitenkin omanlaisensa. Joidenkin shelttien turkki on ohuempi ja toisten muhkeampi. Esimerkiksi Zekolla on ohut ja ilmava turkki, mutta Fox on aivan Zekon vastakohta. Jokainen päättäköön koiransa turkista itse. Fox on ainakin ollut virkeämpi ja metsässä tuo pomppi menemään kevyesti. Ehkä Foxin saisi kesällä uimaankin.


Aksatreeneissä Fox oli virkeä. Pientä possumaisuutta oli havaittavissa. Fox loikki radalla muutaman ylimääräisen hypyn itsekseen ja A:lla "lennettiin" komeasti kontaktipinnan yli pariin otteeseen. Hallille oli hommattu uusi puomi, mutta Fox ei sitä tainnut edes huomata sitä.
Zekon kanssa tehtiin taas juoksareita. Ensimmäisellä kerralla Zeko ihmetteli uutta puomia, mutta osui silti hienosti. Koko treeneissä tuli yksi huti, pari huonompaa osumaa ja loput osumat olivatkin sitten hienoja. Tehtiin puomia myös osana rataa ja sekin onnistui hienosti.

Huomenna suunnataan taas Kuopioon Zekon juoksaritreeneihin ja Foxin hyppytekniikkatreeneihin. Toivottavasti saadaan Tiialta Foxille sopivia harjoituksia, jotta saataisiin tuota töpötystä kuriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti