keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Edistystä juoksareissa


Se olisi sitten pääsiäisloma lusittu. Viime viikolla hyppäsin melkein joka ilta lyhyissä iltakirkoissa, joten blogin puolella vallitsi hiljaisuus, mutta nyt korjataan se asia.

Toissa maanantaina alkoi uusi rally-tokoryhmä molempien shetlantilaisten kanssa. Lajin parissa vasta aloitteleva Fox yllätti totaalisesti kurvailemalla VOI-radan lähes virheettömästi läpi. Zekon kanssa panostettiin tehtävien suorittamiseen ilman turhia ääntelyitä. Palkkasin jokaisesta äänettömästä kyltistä ja toisella kierroksella Zeko suoritti radan ihan hiljaa. Näin aluksi palkataan tiheästi, jotta Zeko ymmärtää jutun jujun. Sitten voidaan pikku hiljaa nostaa rimaa korkeammalle ja katsoa alkaako ääntely uudestaan.


6.4. eli pari viikkoa sitten viikkotreeneissä tehtiin helppoa rataa ja tekniikkajuttuja. Foxin kanssa mentiin ensin kisaveto. Rata oli aika helppo, joten kisavedolla tehtiin helppo nollakin. Sen jälkeen treenattiin erilaisia kepeille lähetyksiä, jotka Fox handlasi hienosti.
Tauon jälkeen treenattiin A:ta ja irtoamista. A:ta treenattiin taas pallon avulla. Se toimi Foxille edelleenkin hyvänä vedättäjänä. Fox teki kivoja kontakteja pallon kanssa ja ilman. Yhtään loikkaa ei tainnut tulla.

Zekkiksen kanssa treenattiin eteen-käskyä, pakkovalsseja ja puomin juoksareita. Suoraa pätkää juostessa Zeko teki monta kertaa viimeisen hypyn takaakiertona, joten vahvistettiin eteen-käskyä muutaman toiston verran. Pakkovalssit sujuivat kivasti, mutta pylväs meinasi olla vähän tiellä.
Tässä välissä pidettiin tauko, jonka jälkeen tehtiin puomia.
Juoksareissa on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana todella paljon edistystä. Näissä treeneissä tuli suoraan juostessa 100% osumat. Käännöksissä laukka venyi sen verran, että tuli muutama "loikka". Suoraan eteenpäin juostessa Zeko ei tarvitse enää mitään apuvälineitä. Zeko sietää hyvin myös jos juoksen puomin vieressä.
Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi hyvät ja tehokkaat treenit molempien kanssa!
(Kameraan jäi manual focus päälle, joten video on epätarkka. Toivottavasti asia ei häiritse kamalasti.)


Maanantaina käytiin Zekon kanssa oman seuran pääsiäismölleissä starttaamassa yhteensä neljä rataa. Tosimölliradalla tehtiin nolla niin varsinasella startilla kuin uusinnallakin. Ensimmäisellä radalla Zeko otti varaslähdön, joten palautin herran takaisin lähtöön. Sitä ei kuitenkaan vielä tuolla radalla laskettu virheeksi, joten saatiin aloittaa uudestaan. Tosimölleissä sijoituttiin toisiksi häviten voittajakoirakolle vaivaiset 0,03 sekuntia. Se kuitenkin voidaan laittaa kellottamassa olleen äidin piikkiin eikös niin...


Mölliradalla oli tällä kertaa myös A ja puomi. Zeko ei ole vielä tehnyt puomia ja A:ta radan osana, joten päätin palkata Zeken ennen kontaktiesteitä ja mennä ne erikseen. A:n ja puomin jälkeen oli vielä tuttu ihminen palkkaamassa. A:lla ei ollut mitään apuvälineitä, mutta silti Zeko teki hommat niinkuin ne on harjoiteltukin. Puomillakaan ei ollut mitään vaikeuksia ja Zeko teki nätit neljän tassun osumat molemmilla radoilla. Molemmat radat menivät puhtaasti, mutta palkkaamisessa meni paljon aikaa. Otin myös yhden jo suoritetun hypyn ennen puomia, jotta Zeko saisi vauhtia, jonka takia tällä radalla emme sijoittuneet.

Möllien jälkeen tehtiin vielä muutama käännös puomilta. Zeko yllätti tässä ja teki hienosti käännöksiin 100% osumat. Ehkä tästä projektista tulee vielä joskus valmista.


Mitäs muuta meidän arkeen sitten kuuluu? No ainakin meidän lemppari lenkkipoluilta on sulanut jää, joten pojat ovat päässeet viilettämään metsässä. Foxiltakin on löytynyt aivan uusi turbovaihde. Eilen se juoksi melkein koko tunnin lenkin Zekon perässä ja pystyi jopa juoksemaan helposti Zekon rinnalla. Tähän iloseen meininkiin taitaa löytyä taas syy anaaleista. Foxilta nimittäin tyhjennettiin ne muutama viikko sitten ja sen jälkeen Fox on ollut paljon pirteämpi lenkeillä.

Pääsiäisenä käytiin raviradalla katsomassa pääsiäiskokkoa. Pojat käyttäytyivät tosi hienosti vaikka muutamat lapset tulivat kysymättä silittämään. Pojat eivät myöskään olleet moksiskaan hevosista joita paikan päällä oli.
Zeko on edistynyt myös hihnakäyttäytymisessä. Ihmiset mennään hienosti katsekontaktissa ohi ja koirat voidaan ohittaa ilman turhaa haukkumista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti