lauantai 21. tammikuuta 2017

Aluevalmennus #1 ja #2


Tämä postaus oli tarkoitus julkaista jo viime vuoden puolella, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Lokakuussa ensimmäisellä aluevalmennuskerralla aksattiin JATtilassa. Toisella puolella hallia treenattiin rataa ja toisella puolella tekniikkaa. Rataantutustumisessa kaikkien piti miettiä itse omalle koiralle toimivat ohjauskuviot ja pieleen menneitä kohtia treenattiin sitten tarkemmin. Tekniikkapuolella tehtiin slalomeita, takaatyöntöjä ja välistävetoja. Kaikki nämä tehtiin puhtaasti.

Radan alussa Fox tuntui yhtä "jäykältä" ja poissaolevalta kuin joissain kisoissa. Pikkuhiljaa Fox alkoi rentoutumaan ja vauhtia alkoi löytymään.
Radalla meille vaikein kohta oli ensimmäinen kepeille lähetys. Siihen keksittiin useampi ohjaustapa ja niistä toimivinta alettiin treenata. Foxin kanssa päädyttiin niistoon, koska muissa ohjauksissa Fox kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn. Kun keppejen alku alkoi sujua, seuraavaan ongelmaan törmättiin keppejen lopussa. Laskin vasemmanpuoleisen käden liian aikaisin, jonka takia Foxikin jätti kepit kesken. Seuraavalla kerralla kiinnitin käteen enemmän huomiota ja saatiin homma taas onnistumaan.
Fox jännitti taas keinua ja halusin treenata sitä enemmän, joten Janne näytti meille lopuksi pari vinkkiä.
Muita sen kummallisempia probleemeja radalla ei ollut. Kotiläksyksi saatiin keppi- ja keinutreeniä.




Marraskuun aluevalmennus olisi ollut myös JATilla, mutta me jätettiin se kovan pakkasen takia kokonaan väliin. Foxia ei olisi kuitenkaan saanut kunnolla lämpimäksi ennen omaa vuoroa.

Joulukuun aluevalkka oli LAUKAn hallilla. Silloin aiheena olivat valssit, sokkarit, takaaleikkaukset ja takaakierrot/niistot. Tällä kertaa Fox oli ihan fiiliksissä uudesta hallista. Pohja oli tosi pitävä ja joustava, joten Fox tykkäsi hurjasti.

Me tehtiin ensimmäisenä sokkarit. Ne sujuivat hyvin suurimmaksi osaksi, mutta välillä käännyin liian myöhään ja Fox ehti tekemään seuraavalle esteelle takaakierron.


Valsseissa olin yhtä kyytiä myöhässä. Silloin Fox töpötti taas ennen hyppyä. Olisi pitänyt juosta paljon kovempaa, että olisin ehtinyt tehdä valssin ennen kun Fox ponnistaa hypylle. Näin jälkeenpäin kun katsoo tuota videota tekee mieli käskeä itseäni, että käänny jo. Onneksi tuli videoitua treenit, koska niitä katsomalla oppii parhaiten. No onneksi olin ajoissa edes joissain kohdissa.

Takaaleikkauksissa Fox yllätti mut täysin. Milloinkohan viimeksi olen käyttänyt takaaleikkausta radalla. Eipä tule nyt mieleen. Takaaleikkaus oli kumminkin kaikista kolmesta ohjauksesta nopein. Ehkä meidän pitää alkaa käyttää tätäkin enemmän. Seinäjoen kisoissa tuli ainakin todistettua itselle, että kyllä Fox osaa.

Takaakierrot menivät myös yllättävän kivasti. Niitä palkattiin oikein urakalla, jotta Foxille tulisi rohkeutta hypätä, vaikka minä itse liikun.

Kotiläksyksi saatiin valssitreeniä ja takaakiertoja sekä niistoja.


Huomenna aluevalkka on meidän tutussa ja turvallisessa hallissa. Zekokin pääsee mukaan, koska varattiin halli vielä valmennuksen jälkeen juoksaritreeneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti