keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Testauksessa FitDog-tuotteet


Yhteistyökumppaniltamme FitDogilta saapui paketti postiin perjantai-iltana! Paketti haettiin kuitenkin vasta lauantaina, koska perjantaina olimme Haukkuvaarassa. Maanantaina aloitettiin vasta varsinainen testaus. Fox sai maistaa ensin FitDog Recovery Potato- perunapohjaista palautusjuomajauhetta 15 minuuttia juoksulenkin jälkeen. Ensin Fox herra kummasteli, että mitäs tää oiken on, mutta alkoi sen jälkeen juomaan innokkaasti! Kuppi tyhjeni erittäin nopeasti! Foxille siis ainakin maistui, vaikka aiempaa kokemusta ei moisesta ole vielä ollut!
Aprilkin sai oman osansa lenkin jälkeen ja kuppi tyhjeni paljon nopeammin kuin Foxilla! Kupin ollessa tyhjä April nosti pään ja katsoi katseella "Saisko tätä lisää?".

Tiistaina agitreeneissä mukaan lähtenyt Fox sai kokeilla FitDog Energy+Rehydrate - energia ja nesteytysjuomajauhetta. Radalla käytiin yhteensä kolmesti noin 10 minuutin pätkissä ja aina välissä annoin noin 1dl energia- ja nesteytysjuomajauhetta. Fox joi innokkaasti kahdella ekalla kerralla. Kahdella viimeisellä radalla ei tehty sen kummoisempia, enemmän jutusteltiin mun ohjauksesta, joten Fox ei juonut enää niin paljon, mutta joi kuitenkin. Normaalisti Fox ei ole kovin hyvä juomaan ratojen välissä. Pari lipaisua vain, mutta nyt se joi huomattavasti enemmän!
Kotona annoin Foxille myös noin 1.5dl kolme tuntia ennen treenejä. Ennen treenejä oli hyvä antaa FitDogia, koska Foxille ei voi antaa kiinteää ruokaa ennen suoritusta, mutta tyhjälläkään mahalla ei ole kiva juosta!


FitDogin tuotteet sopii hyvin kaikille koiranroduille ja eri harrastuksiin kuten agility, flyball, toko ja näyttelyt. FitDogin tuotteet sopivat myös koirille kesällä lämpimillä säillä, aktiivisesti liikkuville, toipilaille, tiineille ja synnyttäneille koirille ilman ikään tai kokoon katsommatta. Tuotteita voivat käyttää myös palveluskoirat, työkoirat ja kotikoirat. Lisää käyttövinkkejä löydät täältä http://www.fitdog.fi/kayttovinkit/.

Mihin FitDog-tuotteita tarvitaan?
seuraavaksi suoraan FitDogin sivuilta kopioitu


  • Harrastus- ja kilpailukoirat voidaan nykyään rinnastaa huippu-urheilijoihin
  • Koirat ovat kovassa fyysisessä rasituksessa
  • Koirien maksimaalisen suorituskyvyn ja palautumisen varmistaminen ovat avainasemassa, kun halutaan menestyä
  • Ihmisten ja hevosten urheilulisäravinteet eivät sovi koiran elimistölle, koska koiran fysiologia on täysin erilainen (koira ei esimerkiksi hikoile samalla tavalla kuin ihminen)
  • Koirat tarvitsevat omiin spesifeihin tarpeisiinsa kehitettyjä urheilulisäravinteita
  • FitDog-tuotteita ovat Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja tuotteita, joilla voit varmistaa koirasi jaksamisen pitkinäkin päivinä





Koiran nestetasapainosta huolehtiminen


  • Koiran nestetarpeeseen vaikuttaa ympäristön lämpötila mutta myös kylmässä lämpötilassa koira voi kärsiä nestehukasta
  • Nestehukan ikävin ominaisuus on se, että se vähentää janontunnetta, joten koiran ei tee mieli juoda. Siksi onkin tärkeää, että omistaja huolehtii koiran riittävästä nesteensaannista. Kuivumista on helpompi estää kuin hoitaa.
  • Vuorokauden nestetarve keskimäärin 0,5-1dl/kg normaalioloissa, koira (20kg) kuluttaa vettä kotioloissa noin litran päivässä
  • Suoritus aiheuttaa lisätarvetta nesteen määrään!
  • Jo 3-4% nestehukka heikentää suoritusta
  • 7-8% nestehukka vaatii tehokasta hoitoa, jotta se ei johda hengenvaaralliseen, jopa korjautumattomaan tilaan
  • Aloita koiran nesteytys hyvissä ajoin ennen kovempaa suoritusta, mieluiten jo edellisenä päivänä. Kun nesteytät koiraa, tarjoa nestettä useita kertoja pieniä määriä, jolloin neste imeytyy paremmin elimistöön

Rasituksen vaikutus koiran energiantarpeeseen


  • Keskimäärin koiran energiantarve lisääntyy 10% jokaista koiran tekemää työtuntia kohden
  • Jos koiran suoritus lyhytkestoinen tehosuoritus, kuten agility, lisääntyy koiran energiantarve n. 10-20%. Agilitykoiran kokonaissuoritus kilpailupäivän aikana vastaa kuitenkin rasitustasoltaan kestävyyssuoritusta.
  • Metsästys- ja paimenkoirilla energiantarve keskimäärin kaksinkertaistuu työpäivien aikana
  • Suurin energiankulutus on äärioloissa työskentelevillä valjakkokoirilla, joiden energiantarve voi nousta kolmin- tai nelinkertaiseksi ylläpitotasoon nähden.




Pienenä kertauksen vielä siis ennen suoritusta ja sen aikana: FitDog Energy+Rehydrate.
Ja rasituksen jälkeen on suositeltavaa antaa: FitDog Recovery Potato.

Lopuksi vielä pieni videonpätkä!
Nyt kyllä hieman harmittaa, sillä en tajunnut ottaa treeneissä videota FitDogin juomisesta! :(




KIITOS YHTEISTYÖSTÄ FITDOG!

2 kommenttia:

  1. Miten pääsit fitdogin kaa yhteistyöhön? Olisko vielä mahdollist munkin päästä? Ja mitä kaikkea sait yhteistyössä? Tuliko ne ilmaiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetin FitDogille sähköpostia, kun huomasin niiden facebook-sivuilla olevan ilmoituksen, että ne hakee ehdokkaita someyhteistyöhön. Haun takaraja tais olla jo 15.3. eli hakuaika on vissiin päättynyt. Ihan varma en kuitenkaan ole. Saatiin yhdet isot pussit Recovery Potatoa ja Energy+Rehydratea. Mukana tuli myös tuo shakeri pullo. Ja ihan ilmaiseksi tuli. Yhteistyöhön kuitenkin kuului se, että kirjoitan blogiin postauksen ja laitan instagramiin kuvia.

      Poista