sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Noutokapulan metsästystä


Meidän blogilta on jäänyt kiireiden takia pääsiäistoivotukset vähän vähemmälle, joten meidän lauma toivottaa hyvää pääsiäistä kuulumispostauksen merkeissä!

Aloitetaan vaikka meidän viimeisistä tiistain treeneistä. Mukana oleva Fox sai treeneissä kokeilla kunnolla FitDogia. Ihan kivasti juoma maistui siihen nähden, että Fox on tosi huono juomaan vilkkaassa ympäristössä.

Kentällä oli yksi rata, jonka esteiden järjestystä vaihdettiin pari kertaa. Muokatun radan ideana oli tarkoitus harjoitella piilopää putkea. Sitä treenattiin paljon viime kesänä, joten homma sujui helposti hallilla.
Ratojen jälkeen tehtiin kepeille leijeröintiä ja vau! miten hienosti jätkä taas veti! Videomateriaalia tästä alhaalla!


Lauantaina oli vuorossa tokotreenit. Käytiin läpi vähän seuraamista, jääviä, estehyppyä ja häiriötä. Aloitettiin häiriöllä, koska seuraamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Fox näki ovelta, että kentällä oli aksaesteitä. Yritäppä siinä sitten seuruuta harjoitella, kun koira haukkuu vieressä et eiks me tehäkkään aksaa! Olihan sinne putkeen pari kertaa päästävä viihdykkeeksi, kun pelkässä perusasennossa on tylsä kököttää. Vielä vieressä ihmiset hokee et putkeen putkeen. Kiinnostus Foxilla heräsi häiriötreenin jälkeen, joten päästiin tekee jääviä.

Liikkeestä maahanmeno oli tosi nätti niin kuin aina. Se on ehkä meidän vahvin liike tokossa. Seisominen aiheutti hieman treeniä aluksi, mutta siihen saatiin treenausohjeita ja jo hallilla seisominenkin alkoi sujumaan!


Viimeisellä viis minuuttisella harkattiin estehyppyä paremmaks. Tämähän päivä oli yllätyksiä täynnä, sillä Fox meni ja yllätti hienolla hypyllä! Kympin arvoinen suoritus! Tostahan vois alkaa koulimaan ihan kunnon tokokoiraa. Ehkäpä tuolle on periytynyt Viiru-mummon tokoluonne!

Fox teki myös tänään ylläripyllärit 15 minuutissa! Toi jätkähän meni oppimaan noudon ja vielä kunnon kapulalla! Vasta tänään tajusin miten fiksu shetlantilainen mulla on! Siinä se aurinkoisena päivänä meni ja oppi! Olin jo kuukausi sitten haudannut noutokapulan lelukorin pohjalle. Halusin vain opettaa Foxin koskemaan kapulaa kuonolla! On se vaan paras!

Kyllähän tuo nouto tarvii vielä paljon treeniä. Ensitöikseni sisälle tultuessa avasin koneen ja kävin tilaamassa kaksi uutta hivenen kevyenpää kuin 250g kapulaa ja uuden Berran treenilelun Mustista ja Mirristä. Pakettia odotellessa treenataan olkkaritokoa ja noudon alkeita!

Huomenna vaihdetaankin aksaryhmää maanantaille ja odotetaan innolla uusia koirakavereita!

Hauskaa pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti