lauantai 28. maaliskuuta 2015

Omatoimitreenit ja agiepikset Haukkuvaarassa


Tiistaina meillä ei ollut ohjattuja, mutta lähdettiin silti omatoimitreeneihin Teholle. Halusin treenata Foxin kanssa puomin kontakteja ja kepeille takaaleikkausta. Aprilin varalle ei ollut mitään suunnitelmia, mutta yritettiin kuitenkin jotakin vääntää radalla. Tuosta, kun ei koskaan tiedä millaiselle päälle sattuu. Näytti kuitenkin siltä, että Apsulla oli laiska päivä. Ennen videota kuvatessa koirat oli käyny jo radalla pariin otteeseen ja se näkyi varsinkin Aprilin menossa!

Välistävedoissa rimat oli molemmilla 30 cm sen takia, koska halusin nähdä miten Fox muuttaa hyppytyyliä matalilla esteillä. April puolestaan ei edes oikein viitsinyt hypätä niin matalia esteitä. Rouva Hienohelma! Apsua vähän jänskätti puomi, mutta alasmenossa huomasikin, että eihän se pudottanutkaan!

Muuta kommentoitavaa ei ole, mutta mun täytyy tästä lähtien alkaa kiinnittää huomiota omaan ohjaukseen takaakierroissa ja muutenkin tyyliin ohjata varsinkin Foxia! Voi kun joskus olisin koirani veroinen ohjaaja!  Fox onneksi osaa huomauttaa silloin, kun olen ohjaamassa ihan hullusti!

Alla videota ja varsinkin siitä Apsusta lopussa!


Sitten siirrytäänkin aksasta takaisin aksaan! (Voi ei!) Eilen käytiinkin koeajamassa Haukkuvaaran halli! Tosi mukava paikka, kivan lämmintä ja hyvä pohja! Olosuhteissa ei siis moitittavaa! Tosin kuin mun ja Foxin menossa. Himppa verran hävetti, mutta olin kuitenkin tyytyväinen Foxiin. Fox teki parhaansa niin kuin aina ja siihen olen tyytyväinen!

Radat meni harmillisesti päin puuta. Enimmäkseen mun huonosta ohjaamisesta ja yllätys yllätys siitä, että jännitin. Se tarttui shetlantilaiseen. Fox päätti pistää radat haukkumiseks. Ainahan se, koska jännitys. Miten sen jännityksen saisi kytkettyä pois? Me ollaan nyt startattu 11 kertaa virallisissa kisoissa ja ties kuinka monesti Teholla mölleissä. Eilen oltiin ekaa kertaa jossain muualla mölleissä. Jeps MÖLLEISSÄ eli ei virallisissa. Miten sielläkin pystyy jännittämään yhtä paljon kuin virallisissa kisoissa?

Toinen asia joka on kiinnittänyt huomiota on se, että Fox toimii paaaaljon paremmin omalla tutulla hallilla. Heti kun ollaan vieraassa hallissa niin Foxin koko olemus muuttuu. Silloin se ei ole enää sama koira! Vieraat hallit on Foxin näkökulmasta kuoleman luokku jossa on paaaljon ihmisiä, ehkä kuitenkin vähän liiottelua, mutta silti "totta". Laukaan ulkokentällä, ekoissa kisoissa me tehtiin nolla. Se ei ollut vaikeaa, mutta ei helppoakaan! Sen onnistumisen fiiliksen, kun saisi joka kisoihin muihinkin kuin oman hallin mölleihin! Toivottavasti näihin ongelmiin saadaan vastaus 12.4. jolloin me päästään Vitikaisen Tiian oppeihin pitkästä aikaa! Tiia, kun on osannut auttaa meitä ongelmissa tähänkin päivään asti!

Alla meidän radat, mutta vain sen takia, että kaikki huomaisivat miten koira muuttuu epävarmaksi, niin kuin myös ohjaaja!


Seuraavaksi ennään hivenen kevyempiin uutisiin! Moni on varmaan huomannut meidän ihka ensimmäisen yhteistyökumppanimme FitDogin! Paketti haettiin postista tänään, mutta ehkä ylihuomenna siitä tuleekin oma postauksensa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti