perjantai 30. maaliskuuta 2018

Kisajuttuja by Zeko(pää)


Maaliskuu on ollut hiljainen kuukausi blogin puolella, mutta muualla onkin sitten pitänyt kiirettä. Ehdittiin me kuitenkin huilatakin, sillä vietin yhden viikon lähinnä nukkuessa flunssan ja kuumeen takia.

Ennen sairastumista käytiin Zekon kanssa tutustumassa Tampereen halliin maaliskuun ekana viikonloppuna. Samalla tuli testattua myös oma ja koiran jaksaminen, sillä kisattiin ensimmäistä kertaa peräti neljä rataa. Zeko jaksoi hienosti koko päivän, mutta viimeiselle radalla mentäessä alkoi allekirjoittaneella tuntua jo jaloissa.
Ensimmäisellä agiradalla meillä oli rytmi vähän hukassa eli tulosta ei herunut. B-agirata onnistui jo paaaljon paremmin. Löydettiin yhteinen rytmi heti alussa ja mentiin lujaa! Kepeiltä napattiin eka vitonen, koska en selvästikään osannut ohjata Zekoa sinne päinkään. Toinen vitonen tuli puomin jälkeiseltä hypyltä josta Zeko kurvasi ohi, koska unohdin ohjata sen vastakädellä. Radassa oli paljon ylpeyden aihetta. Me saatiin tehtyä tosi hyviä pätkiä ja juoksarit toimi hienosti! Tällä radalla sijoituttiin kolmansiksi!
C-radalla vaihtui tuomari mikä oli ihan kiva juttu. Rata oli jo hiukan haastavampi kuin edelliset, mutta sehän sopi meille vallan mainiosti. Alku meni hienosti, mutta puomin jälkeen meinattiin kolaroida, jonka seurauksena olin myöhässä seuraavasta ohjauksesta. Homma meni improamiseksi ja Zeko tuli yhdestä hypystä ohi. Ennen loppusuoraa Zeko livahti päällejuoksussa selän takaa puomille joten tulosta ei tältä radalta saatu. Tehtiin päällejuoksu uudestaan ja tällä kertaa se toimi niinkuin piti. Päällejuoksun jälkeen Zeko irtosi loppusuoran ihan supermahtavasti!
D-hypäri oli päivän paras rata, vaikka tulosta ei saatu ja jalat painoivat jo aikalailla. Zeko pysyi lähdössä ja ohitettiin alun putkiansa helposti. Hylky saatiin siitä, kun Zeko ohitti muurin putken jälkeen ja ehti jo irrota seuraavalle hypylle. Se ei meitä haitannut joten jatkettiin rataa. Zeko löysi kepit ja päällejuoksu onnistui. Loppusuorakin oli taas aivan mahtava!


 Seuraavan viikon sunnuntaina oli vuorossa kisat Kokkolassa. Kisattiin kaikki kolme rataa, joista kaksi oli aksaratoja ja yksi hypäri.
A-agiradalla Zeko varasti röyhkeästi lähdössä, joten herra joutui palaamaan takasin istumaan. Tästä meille jo hyl. Onnistuneen lähdön jälkeen päästiin itse radalle. Juoksarit toimivat tällä kertaa ihan suht hyvin. Puomin osumat olisivat toki voineet tulla alemmas. Zeko kurvaili vähän ennen keppejä ja tuli puomista ohi huolimattoman ohjauksen takia, mutta muuten rata oli ihan mallikas!
B-agiradan lähtö oli aika kaoottinen... Puomilla olin lähdön varmistelun jälkeen myöhässä, joten Zeko valitsi putken lähimmän pään. Hienosti oivallettu, mutta harmillisesti se oli juuri se väärä pää. Kepeille ohjasin taas huolimattomasti, mutta niiden onnistuessa myös takaaleikkaus onnistui. Keinu oli tosi hieno ja loppu sujui hyvin! Hienoja pätkiä tälläkin radalla.
C-hypärin lähtö onnistui vihdoin suunnitelmien mukaisesti! Alkusuoran jäkeen yksi käännös vähän venyi, mutta Zeko korjasi sen hyvin. Kepeille ohjasin taas jotenkin ihan tyhmästi ja Zeko teki yhden pyörähdyksen ennen ekaa väliä, mutta vitosta ei tullut! Loppu meni ihan nappiin, joten tältä radalta saatiin meidän eka nollavoitto ja LUVA! Super Zekke ♥


17. päivä päästiin Asunnan Iinan huippuvalmennukseen! Radalla treenattiin mm. putkijarruja, putkeen irtoamista ja eri ohjaustyylejä samalle hypylle. Alku meni ihan hyvin, mutta mun sokkarit oli hitusen myöhässä. Zeko ei meinannut taaskaan aluksi löytää keppejä, joten Iina antoi hyviä ja toimivia vinkkejä ekan välin ohjaamiseen. Eniten treeniä tarvitsi keppien jälkeinen hyppy, jossa Zekolla meni helposti ohjaukset sekaisin. Treenattiin siis ohjaustekniikoiden erottelua ja in-in -käskyä. Ne alkoi sujumaan kivasti jo pienellä treenillä, enkä malta odottaa meidän seuraavia ohjaustekniikkaharkkoja! Radan lopussa tehtiin putkijarrua, koska Zekolla ei ollut oikein muistikuvaa siitä mitä se ssssstt tarkoitti.
Nyt on taas pää täynnä treeni-ideoita ja -vinkkejä! Iinan seuraavaa valmennusta odotellessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti