keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Hiihtoloman rientoja


Perjantaina alkoi se kauan odotettu ja tarvittu hiihtoloma. Kokonainen viikko ilman koulujuttuja ja ainakin tuplasti enemmän koirajuttuja!

Heti lauantaina suunnattiin Kuopioon Tiian juoksari- ja keppitreeneihin. Foxikin pääsi mukaan tekemään puomia.
Zekon kanssa aloitettiin keppitreenillä, jossa keskityttiin ekan välin löytämiseen itsenäisesti pitkänkin matkan päästä. Saatiin pari hyvää treeni-ideaa, joita jatketaan viikkotreeneissä. Seuraavaksi tsekattiin mitä Zekon puomille kuuluu. Hyväähän sille kuului! Suorilla pätkillä Zeko teki tosi kivoja osumia useaan kertaan. Pienen tauon jälkeen treenattiin käännöksiä. Vasemman puolen käännökset olivat super hienoja, mutta oikealle käännyttäessä Zeko nosti herkästi päätä liikaa ja osuma jäi ylös. Käännöksiä pitää alkaa treenata useammin, sillä niitä aletaan kohta tarvita.
Kuopiosta lähdettiin hyvillä mielin ja pää täynnä uusia treeni-ideoita molemmille pojille.
Lauantai-iltana saatiin vielä vieraiksi Simo, Rosa ja koikkeri pentu Redi. Koirien ilta meni leikkitouhuissa ja ihmisten koiria katsellessa.


Sunnuntaina lenkkeiltiin porukalla jäällä ja löhöttiin sohvalla. Illalla käytiin vielä jäällä kuvailemassa koiria, koska sää oli mitä parhain!

Maanantaina vietettiin Foxin 5v. synttäreitä. Pyörähdettiin taas jäällä ja koirat saivat synttäreiden kunniaksi maksalaatikkokakun. Iltapäivällä Redi ja komppania lähtivät takaisin Jyväskylään ja meidän poppoo veti sikeitä loppuillan vauhdikkaan viikonlopun jälkeen.

Tiistaina lenkkeiltiin ja chillattiin koko päivä eikä tehty mitään sen ihmeellisempää.


Tänään ajettiin Foxin ja Zekon kera Jyväskylään AquaBarksiin uimaan. Ryhmä rämä oli taas koossa, sillä Redi liittyi seuraan. Tämä oli Foxin ja Zekon ensimmäinen kerta koirauimalassa, mutta Redi pentunen oli uimassa jo toista kertaa. Kaikki kolme olivat erittäin reippaita. Suihkussa käyminen ennen altaaseen menoa oli kaikille ehkä se jännittävin juttu.
Redi pääsi ensimmäisenä polskimaan ja hienosti pikkutyyppi uikin! Seuraavana altaaseen pääsi Zeko. Jännittävältä rampilta päästiin tosi nopeasti veteen. Ensimmäisen puolikkaan kierroksen jälkeen Zeko oli vähän hämmäsyneen näköinen. Pahasti ei enää jännittänyt ja herkutkin maistuivat. Seuraavalla kierroksella Zeko sai testata laidat. Yksi pieni ja melkein näkymätön laidan testaus riitti ja Zeko jatkoi matkaa. Nyt Zeko oli jo ihan rento ja seuraavalla kierroksella otti jo lelunkin suuhun ja ui sen kanssa. Vikalla kerralla ei enää menty laitoja pitkin vaan Zeko pääsi jo noutamaan lelua. Hienosti tyyppi selviytyi uudesta kokemuksesta ja Foxin vuorolla se olisi halunnut takaisin altaaseen. Zeko sai kehuja hyvästä uintiasennostaan ja rohkeudestaan!
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uimaan pääsi Fox. Hän kiipesi erittäin reippaasti rampin päälle ja pystyi jo siinä vaiheessa syömään herkkuja. Herkkujen kanssa Fox saatiin muutamassa minuutissa rampille ja veteen. Ensin Foxi ui vähän epäröiden ja vinossa, mutta laidat testattuaan asento parantui ja uiminen oli rennompaa. Fox väsähti uinnista nopeammin kuin Zeko ja ihan puuskutti vikan kierroksen jälkeen. Fox ylitti kuitenkin kaikki odotukset olemalla paljon reippaampi kuin mitä kuvittelin!
Reissu oli niin hauska, että varmasti lähdetään porukalla vielä uudestaankin uimaan!


 Huomenna käydään tekemässä pienet keppitreenit Zekon kanssa ja viikonloppuna meillä onkin taas menoa, mutta tällä kertaa suuntana on Tampere! Nyt toivon vain hartaasti etten tule kipeäksi ennen sitä reissua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti