lauantai 7. tammikuuta 2017

Suunnitelmat uusiksi


Heti vuoden 2017 alkajaisiksi kaikki kolme koirulia pääsivät lääkäriin. Jokaiselle oli luvassa rokotus ja normaali pieni tsekkaus. Zeko asteli sisälle reippaasti parin haukahduksen saattelemana. Hän sai myös kehuja hienosta väristään edelliseltä asiakkaalta. Zekon kanssa ei taida pästä minnekään ilman, että ihmiset jäävät ihastelemaan turkkia ja silmiä. Täällä päin ei samanlaisia koiria tule kovin usein vastaan.
Zeko käväisi ensin vaa'alla. Herra 1 vuotta ja melkein 4 kuukautta painoi 10,4 kg. Sitten ei muuta kuin pöydälle tutkittavaksi. Hampaat ja sydän olivat molemmat okei ja rokotuskaan ei tuntunut missään. Oikein reipas tyyppi!


Seuraava potilas oli Foxi. Hän paino vaa'an mukaan 8,8 kg. Parisataa grammaa ylimääräistä on joulun ja kovien pakkasien aikana päässyt kertymään. Foxille hyvä paino on noin 8,5 kg eli lenkit pitenee.
Sydän ja hampaat olivat ok ja rokotukset saatiin kuntoon, vaikka Foxia jännitti pöydällä tosi paljon. Namit eivät enää kelvanneet ja jalat tärisivät, kun ell. tutki Foxin eturauhasen. Ongelmista ei olla vielä päästy eroon, sillä eturauhanen oli taas suurentunut. Tyrää sieltä ei onneksi enää löytynyt. Ensi viikolla Fox saa uuden Tardak-piikin. Sen pitäisi saada eturauhanen taas normaalin kokoiseksi. Tämän jälkeen Fox menettää arvotavaransa, jotka tätä ongelmaa aiheuttavat. Se tietää aika pitkää taukoa harrastusrintamalla, mutta Foxin ehdoilla mennään.

April pääsi viimeisenä sisälle. Vaaka näytti typykän painoksi 24,9 kg. Rokotusta Apsu ei edes huomannut, vaikka tilanne vähän jännitti. Tämäkin typy oli kaikin puolin terve.
Seuraavan kerran kaikki pääsevät rokotuksille vuonna 2020.


Fox on ollut aksatauolla kohta kolme viikkoa ja sitä jatketaankin vielä muutaman viikon ajan. Zekon kanssa ollaan käyty treenaamassa juoksareita ja keinua hallilla. Zeko pääsi itsekseen myös mölleihin 26.12. Siellä Zeko voitti tosi-möllit nopeimmalla ajalla. Voitto tuli myös mölleissä, vaikka en ehtinyt ohjaamaan yhtä hyppyä ja yksi rima tuli alas. Omista töppäilyistä huolimatta Zeko teki hienoa duunia. Pätevä jätkä!


Kotosalla ollaan treenailtu rallya. Zekon kanssa vahvistetaan seuraamista. Nameja en ole enää vähään aikaan käyttänyt, koska Zekolla ne tuntuvat olevan vain sellainen "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos" -palkka. Se ei siis kiinnitä itse palkkaan mitään huomiota. Edistystä ei tuntunut tulevan, joten vaihdoin palkan leluksi. Leikkiminen on tunnetusti Zekosta maailman kivoin asia. Lelu tulee milloin mistäkin. Joskus treeniliivistä joskus kainalosta ja joskus oikeasta kädestä. Matkan pituuskin vaihtelee metristä pariinkymmeneen metriin ja jopa pidemmälle. Edistystä on tullut huimasti ihan muutaman viikon aikana. Zeko seuraa paljon innokkaammin ja tekeminen on muutenkin parempaa.

Olen myös huomannut, että eteen tuleminen on parantunut. Zekke ei tarvitse enää paljon apuja vaan sille riittää pelkkä käsky front. Koira istuukin paljon suoremmin, kun en ole käsieni ja jalkojeni kanssa sotkemassa.


Me ollaan lenkkeilty lähinnä metsässä ja jäällä viime viikot. Poitsut juoksevat ihan innoissaan ja pakkanenkaan ei menoa haittaa. Zekoa se ei haittaa kyllä muutenkaan, mutta Fox arastelee tassuja kovimmilla pakkasilla. Molemmille vaan botit päälle ja Foxille töppöset jalkaan. Silloin mennään ja lujaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti