lauantai 17. joulukuuta 2016

Zekon ekat rallykisat


Zeko starttasi rally-tokouransa 10.12. Kisat pidettiin Vaajakoskella LAUKAn hallilla ja tuomarina toimi Pia Heikkinen.

Kierrettiin ensin pieni lenkki hallin lähistöllä ja mentiin sen jälkeen ilmoittautumaan ja täyttämään kisakirja. Tuomari tuli myös mittaamaan Zekon. Zekoa jännitti jonkin verran, kun tuomari tuli mitan kanssa lähemmäksi. Mitta näytti kutakuinkin 42,5 cm. Täysin varma tuosta ei kuitenkaan voi olla, sillä Zeko jousti jaloistaan aika paljon. Mittaustilannetta täytyy treenata vielä paljon lisää ennen maaliskuuta, jotta tuo saataisiin mediksi.

Rataantutustuminen alkoi klo 11.30 ja sen jälkeen alkoikin itse kisa. Rata oli tosi simppeli ja siinä ei ollut seuraamisen lisäksi kovin paljon muita liikkeitä. Arvasinkin, että Zekolla ei riitä keskittyminen kauaa ilman palkkaa.
Alku meni ihan lupaavasti, mutta kun pitkä seuruupätkä alkoi Zekolla petti mielenkiinto hommaan. Se haisteli useaan otteeseen ruohomattoa ja pyörähti sitten ympäri, jonka takia saatiin 3x Tvä -10. Yhtä kylttiä oli myös pakko tökätä... Onneksi keskittyminen saatiin jotenkin takaisin neljänneksi viimeisellä kyltillä, jonka jälkeen katsekontaktikin löytyi taas.

Ratapiirrustusta en löytänyt vielä mistään, joten tässä on pieni tarkennus radasta:

Lähtö
1. istu, maahan, kierrä koira
2. käännös oikeaan
3. koira eteen, 1 askel peruuttaen, 2 askelta peruuttaen istu, 3 askelta peruuttaen istu Tvä -10 (kiepsahdus ja rintamasuunta)
4. 270° käännös oikeaan 
5. koira eteen, oikealta sivulle Tvä -10 (kiepsahdus)
6. pujottelu edestakaisin Tal, PY
7. käännös oikeaan PY
8. 360° oikeaan PY, Kyl, Tal
9. 270° vasempaan
10. liikkeestä maahan
11. täyskäännös oikeaan PY
12. koira eteen vasemmalta sivulle, istu Tvä -10 (rintamasuunta)
Maali

Tuomarin kommentti: Ajoittain koiran huomio muualla. Löytyi myös hyvää kontaktia.


Kokonaistulokseksi saatiin 0 (62) eli jäätiin kahdeksaa pistettä vaille hyväksyttyä tulosta. Ei mielestäni kovin huono suoritus ottaen huomioon treenaamisen määrän ja koiran iän. Erityisen ylpeä olin 1. ja 10. kyltistä. Niitä Zeko ei olisi voinut suorittaa enää paremmin!

Palkintojen jaon jälkeen tuomari sanoi vielä, että koira selvästi osaa hommansa ja seuraavalla kerralla on jo paljon helpompaa, kun ohjaajakaan ei jännitä enää niin paljon.
Mua kyllä jännitti ihan sairaasti ennen omaa vuoroa ja se tietysti vaikutti myös Zekon toimintaan. Zeko kuitenkin tuntui vetävän vähemmän mun jännitystä puoleensa kuin Fox. Foxissa tapahtuu aina selvä muutos jo alan jännittämään suoritusta. Zeko ei niinkään tuntunut muuttuvan.

Tästä on suunta vain ylöspäin ja nyt ainakin tiedetään mitä pitää alkaa treenaamaan! Zeko oli zuper!

Huomenna Zeko pääsee taas treenaamaan juoksareita Kuopioon ja tiistaina valssataan vielä viimeiset aksatreenit ennen hyvin ansaittua lomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti