maanantai 21. maaliskuuta 2016

Are you fast enough so we can fly away?


Viimeviikkoina on ollut aivan mahtavat ja keväiset kelit. Niiden ansiosta ollaan lenkkeilty paljon luontopoluilla ja metsässä. Myös kamera on ollut aktiivisessa käytössä ja kuvia on kertynyt aika paljon. Varsinkin Zekosta on tullut napsittua puolivuotiskuvia enemmän kuin tarpeeksi.
Pikkutyypistä on kasvanut jo ihan sheltin näköinen otus. Korkeutta Zekolla on noin 40cm ja painoa 8,2kg.

Lenkkeilyn ja valokuvaamisen lisäksi ollaan pyöritty paljon aksahallilla treenaamassa, arkitokoilemassa ja mölleilemässä. Viikonlopun saldo oli yhteensä 10 tuntia. Miten niin koiraharrastus vie kaiken vapaa-ajan?

Zeko 6kk

Pari viikkoa sitten tuli käytyä Seinäjoella agikisoissakin tuloksina vitonen, kymppi ja hyl. Radat olivat muuten ihan kivoja, mutta Foxilla oli joku en kuuntele sua yhtään - päivä. Ensimmäistä kertaa koko kisauran aikana Fox jätti kepit kesken?! Samalla Fox päätti käydä moikkaamassa tuttua kivaa tuomarisetää, joka ensimmäisissä kisoissa tuli rapsuttamaan.

C-agirata mentiin siis muuten nollana, mutta kepit takkusivat ja Foxia ei tuntunut yhtään kiinnostavan koko este. Tältä radalta 5rv.
B-agiradalta saatiin hylky, koska Fox hauskana tyyppinä lähti tulemaan keppejä väärästä suunnasta. Vauhtikaan ei tällä radalla päätä huimannut.
A-agirata meni kaikista kolmesta radasta parhaiten vaikka kymppi tulikin. Virheet oli kuitenkin mun omia mokia.


Lauantaina oltiin SSKK:n agimölleissä Foxin ja Aprilin kanssa. Äiti kisasi Aprilin kanssa mölli- ja tosimölliradan uusinnalla ja minä vein Apsun sitten vielä kilparadalle. April tuli tosimölliradalla toiseksi ja mölliradalla kolmanneksi. Kilparadalta saatiin sitten hylky, koska pussi tuotti Apsulle ongelmia.


Kisasin Foxin kanssa tosimölliradan ilman uusintaa, mölliradan uusinnan kera ja kilparadan myöskin uusinnan kera. Tosimölli- ja mölliradalta tuli molemmilta hylky/15rv. Kilparadoiltakin saatiin hylyt, koska ensimmäisellä kerralla ohjasin Foxin putkeen huolimattomasti ja toisella kerralla Fox varasti lähdössä.
Tuloksilla ei juhlittu, mutta mölleihin mentiinkin ihan treenimielellä. April teki kuitenkin hienoja ratoja ja voitti palkinnot kotiin.


Eilen aksatreeneissä tehtiin alla olevaa Niinun rataa 22 esteeseen asti. Kokeiltiin monia erilaisia
           
ohjaustekniikoita. Muutamia ohjauksia piti vähän soveltaa, sillä meidän pienessä hallissa, jossa on neljä tolppaa keskellä kenttää oli hieman vaikea tehdä valsseja ja sokkareita törmäämättä.
Kaikkein ahtain väli ohjata oli 7, 8, 9. Sitä piti hioa aika kauan ennen kuin homma alkoi rullaamaan.
Keppikulma oli myös aika kinkkinen sylkkäri-takaaleikkauksineen. Fox ei tarvinnut kuitenkaan kuin yhden onnistuneen yrityksen ja meni siitä lähtien kepit millä ohjauksella tahansa.

Tauon jälkeen tehtiin nätti nolla heti ensimmäisellä yrittämällä ja voi sitä vauhdin määrää! Puomin kontaktitkin olivat ehkä parhaat ikinä! Nyt menee kyllä pelkäksi hehkuttamiseksi, mutta Fox oli paras.

Zeko kävi vielä viimeisenä treenailemassa juoksupuomin alkeita ja oli aika pätevänä! Yritänkin saada tehdyä videosarjan juoksupuomin edistymisestä. Nyt ei kuitenkaan ollut kameraa mukana.

FitDogin pakettikin tuli tänään postiin ja käyn sen sieltä huomenna hakemassa. Pysykää siis kuulolla, sillä Zeko päsee testaamaan FitDogin uutuustuotetta!


3 kommenttia:

  1. Wää♥ Tosi söpöjä ja mahtavia kuvia, sulin kaikille kuville♥♥♥ Varsinkin tuo ensimmäinen on tosi söötti^^

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia, ja kivasti kirjoitettu postaus. Nää sun postaukset jaksaa lukea ihan aina, oli tuulella millä tahansa(: Harmi, että noi teiän kisat ei menny ihan järkyttävän hyvin, mutta onnistuneet treenit sitten vähän kohottaa sitä omaa mielialaa ylöspäin:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Kevät säät ovat todellakin nyt hellineet :) Kivoja agilitykuulumisia, harmi ettei kisat menneet aivan nappiin, mutta nuoren koiran kanssa joskus vaan osuu niitä "tänään ei onnistu" päiviä :) Kiva kuitenkin, että kirjoitit aiheesta positiivisella mielellä ja seuraavaksi sitten vaan uutta matoa koukkuun ja toivottavasti parempia tuloksia. Tsemppiä!

    VastaaPoista