lauantai 18. heinäkuuta 2015

KUUKAUDEN ERIKOISPOSTAUS: Koirien hauskat tavat


FOX:

1. Foxilla on jokin pakonomainen tarve kuopia maata aina samassa kohtaa, kun ollaan lenkillä pururadalla. Joskus tulee murinatkin samalla. Tämä toistuu joka ikinen kerta aina siinä samalla kohtaa.

2. Yksi hauska tapa on myös se, kun istutaan illalla sohvalla katsomassa telkkaria niin Fox tulee syliin seisomaan ja työntää takapuoltaan hierottavaksi ja rapsuteltavaksi. Samalla Fox pitää semmoista nautinnollista murina örinä möykkää. Siinä se sitten saatta seistä useammankin minuutin ennen kuin vaihtaa syliä.

3. Jos Foxin kanssa harkataan temppuja niin ei kerkee mitään käskyä antaa, kun tuo on jo pyörähtänyt 10 kertaa itsensä ympäri molempiin suuntiin.

4. Noin tuntia ennen iltaruokaa Fox alkaa kulkemaan mun perässä ja stalkkimaan jokaista liikettä minkä teen. Parin minuutin välein se käy myös tökkimässä mua kuonolla ja tassuilla.

5. Iltaruuan ja aamuruuan samisen jälkeen Fox kipittää olohuoneen nukkamatolle hieromaan kuonoaan ja pyörimään. Samalla pitäen tätä erittäin yleistä örinä mörinää. Tää sama tuntuu olevan aika yleinen shelttien keskuudessa.

6. Foxilla on aika vahvat paimennusvaistot. Aina jos meille tulee vauvoja tai pieniä lapsia kylään Fox alkaa paimentaa niitä pihalla välittömästi. Fox rentoutuu vasta sitten, kun näkee, että ihmisillä on homma hanskassa. Siltikin se vahtii jokaista liikettä.

7. Märällä nurmella istuminen on yksi hirveimmistä asioista mitä Fox tietää. Kuvotuksen näkee siitä, että Fox laittaa silmät kiinni ja suuntaa kuonon sivulle.

8. Fox on tunnetusti erittäin kova poika leikkimään. Jos Fox tuo lelun ja ihminen ei sitä huomaa ensimmäiseksi Fox ottaa lelun uudelleen suuhun ja tiputtaa sen jalkojen päälle. Jos se ei toimi Fox ottaa lelun suuhun ja tökkää sillä ihmistä. Jos nämä keinot ei toimi niin sitten sieltä jalkojen juuresta alkaa kuulua sitä hiljaista örinä mörinää. Jos ihminen ei edelleenkään huomaa, Fox turvautuu haukkumiseen ja se toimii aina (ihan vain muille shelteille vinkiksi). Kyllä se lelu sitten lentää kauas ja sen saa hakea aina takaisin... Haukkuminen on opetettu tapa eikä se häiritse, se on vain hauskaa koiralle, joka tykkää haukkua. Muulloin sillä ei ole siihen lupaa.

9. Leikkimiseen vielä lisäten Foxilla on tapana lelua hakiessa juosta ensin täysillä ja sitten liukua vähän matkaa lelun luokse. Joskus liukuminen tulee liian myöhään saattaapi seinä tulla vastaan.

10. Foxin yksi lemppari jutuista on kiusata Apsua. Silloin öristään, möristään, purraan korvista, tökitään ja haistellaan. Tää on hyvä tapa saada laiska husky leikkimään niin, että on matotkin rullalla koko talossa!

11. Fox on tosi helppo koira harjata, sillä se makaa lattialla reporankana eikä liikahda siitä ennen kuin saa luvan lähteä. Harjaaminen ja kynsien leikkaaminen onnistuu kivasti ilman rimpuiluita.


APRIL:

1. Agilityhallilla Apsun on aina ihan pakko päästä vetämään kilarit kenttää ympäri. Kilarit tulee yleensä ensimmäisen esteen tai putken jälkeen. Kun Aprililla on kilarit käynnissä sitä ei saa pysähtymään, mutta kyllä se sitten parin minuutin jälkeen pysähtyy jos aikaisemminkin. Kyllä sitä toinen saa nautti vapaudesta kun muualla sitä ei voi päästää irti isoon tilaan jossa on kunnolla tilaa juosta.

2. Kilareiden jälkeen April jaksaa tehdä vähän aikaa vauhdikkaasti hommia, mutta väsähtää todella nopeasti. Kaikki energia taisi kulua jo kilareissa.

3. Apsulla on tarkka maku millaisista koirista se tykkää. On pari ihan super ihanaa koiraa joiden kanssa on kiva kaveerata. Erityisesti lintu- ja metsästyskoirat on Apsun mieleen. Mutta sitten on niitä koiria, joita April vaan ei voi kertakaikkiaan sietää. Pari koiraa on tuosta väliltä kunhan ne ei oo omalla reviirillä eikä "Apsun" agihallilla.

4. Lenkki on Apsulle yksi sana, jonka kuullessaan April ei nää enää muita, kun sen yhden henkilön joka tuon taikasanan sanoi.

5. April tuntuu tietävän tasan tarkkaan milloin sillä on ruoka-aika. Apsu on muuten aika hiljainen koira, mutta kun on ruoka-aika niin Apsun kyllä kuulee.

6. Aprilkin menee joskus ruuan jälkeen olohuoneen matolle pyörimään ja hankaamaan itseään.

7. Kesällä kun April on ulkona pitkässä narussa nurmikolla, kuuluu vähän väliä klops klops klops, kun April yrittää tappaa ympärillä pörrääviä kärpäsiä ja hyttysiä.

8. Uuden herkun saatuaan April muriseen ja "haukkuu" Foxille vaikka toinen olisi kaukanakin.

9. Aamulla jos April huomaa, että juuston on vielä pöydällä ja sitä ei ole kukaan ottanut vähään aikaan Apsun on pakko saada siitä pieni pala ennen kuin se laitetaan taikaisin jääkaappiin.

10. Kun Fox härnää tahallaan Apsua, April saa hierveän hepulikohtauksen. Ja sitten nuo kaks viilettää ympäri taloa ja matot on taas kerran rullalla.

Uutta kuukauden erikoispostausta voi taas äänestää sivupalkissa. Erikoispostausideat olis ihan mahtavia ja jos sulla on joku hyvä mielessä niin kommentoi ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti