sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Takatalvea odotellessa


 Perinteisen aamulenkin sijasta lähdettiinkin nauttimaan ihanasta aurinkoisesta kelistä järven jäälle. Kuvia kertyi yli 400 ja pari parhainta laitan tähän postaukseen. Koirat tuntuivat nauttivan yhtä paljon kuin me ihmisetkin ja Foxilla oli koko matkan ajan naama virneessä!

April pääsi vetämään kelkkaa ja Fox juoksemaan vapaasti. Matkaa kertyikin mukavat 9.33 km ja aikaa 2 tuntia ja 39 minuuttia.



Lauantaina treenailtiin Foxin kanssa tokoa Saarijärvellä. Käytiin läpi seuraamista ja estehyppyä. Foxin seuraaminen on kehittynyt huimasti ja lenkeilläkin Fox hakee nätisti katsekontaktia. Pysähdyksissä on vielä pientä valumista, mutta senkin pitäisi vähitellen jäädä pois, kun vaihdetaan palkkaamispaikkaa hieman taemmaksi.

Estehyppykin on alkanut jo sujua mallikkaasti. Hyppyesteen läheisyydessä olevat hajut veivät vain shetlantilaisen mennessään. Katsekontaktin löytyessään päästii jatkamaan treenejä. Lähdettiin menemään vaihe vaiheelta. "Tuomari" antoi luvan suorittaa, kun saatiin katsekontakti taas kehiin. Jouduin antamaa kaksoiskäskyn, koska Foxille ei ollut ihan selvää mitä pitäisi tehdä, toisella käskyllä hyppäsi nätisti. Esteen takana Fox pysähtyi hienosti, mutta sitten tuli esiin ne ihanat hajut. Tehtin hyppy pari kertaa uusiksi ja joka kerralla onnistui paremmin.

Kaikille ryhmän koirille tehtiin myös häiriötreeni. Tarkoitus oli, että koirat pitävät katsekontaktia ohjaajaan samalla, kun niitä häiritään tutuilla ja kivoilla sanoilla. Meidän häiriöt pidettiin aksaesteiden vieressä ja kuten moni voikin arvata Fox ei voinut vastustaa kiusausta, kun sanottiin parhaat sanat: putkeen putkeen ja kiipee kiipee. Putken suulla oli pakko siis käydä kääntymässä ja A:n kontaktipintaa oli pakko koskea. Myös sana kissa sai shetlantilaisen hännän nousemaan pystyyn ja pienen haukahduksen nousemaan kurkusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti