lauantai 7. maaliskuuta 2015

Äänekästä ja hiljaista ohjaamista

kuva: Tanja Pulkkinen
Viikko meni taas aivan liian nopeasti ja tehtiin paljon kaikkea kivaa, joten käydään viikko tiivistetysti läpi!

Lauantaina 28.2 oli aksakisat Jyväskylässä. Kaikilta radoilta vedettiin HYL. Ekalta agiradalta saatiin 20 rv. Muurilta tuli ainakin kieltäytyminen ja ohjasin sen jälkeen huolimattomasti kepeille. Fox pelkää kummallisesti Jyväskylässä puomia, mutta omalla hallilla, Seinäjoella ja Laukaassa ei ole mitään ongelmaa. Puomi juoduttiin jättämään kahdella viimeisellä radalla välistä, joten niiltä HYL Puomin myötä Foxia alkoi pelottaa myös keinu. Keinun Fox uskalsi kuitenkin joka radalla mennä.

Sunnuntaina 29.2 Henna antoi mulle ja Foxille "tukiopetusta", sillä Foxin haukkumisesta/komentamisesta on tullut oikea riesa. Samalla hiottiin puomi taas käyttökelpoiseksi, eikä siinä ole enää ongelmaa.
Rakennettiin hallille rata, jossa oli paljon putkia, pari hyppyä, yksi takaakierto ja puomi. Rata meni muuten ihan hienosti, mutta Fox komenti taas. Henna yritti kokeilla mennä Foxin kanssa ja samalla testasi miten Fox muuttuu jos sille puhuu/juttelee/kilkattaa innostavasti koko ajan. Vauhti kasvoi tosi paljon ja Fox ei haukkunut Hennalle oikeastaan ollenkaan. Henna antoi mulle parit vinkit ja sitten kokeilin mennä Foxin kanssa rata läpi innostavasti kilkattaen. Samalla mun piti juosta koko ajan eteen päin, eikä jäädä odottelemaan Foxia. Aivan yllätyi siitä vauhdin määrästä, mikä Foxista lähti. Haukkuminenkin vähentyi homattavasti. Käytiin tauolla ja sitten Henna testasi Foxilla hiljaista ohjaamista, eli ettei puhuta koiralle mitään radalla. Se tehosi haukkumiseen kaikkein parhaiten. Ehkä siksi, että Foxin ei tarvinnut moittia myöhästynyttä käskyä. Fox toimi hienosti myös mun kanssa ja meno oli vauhdikasta ja hiljaista. Lopuksi sain ohjata myös Hennan parsonia Jaskaa, joka kisaa agilityssa kolmosluokassa! Jaskallakin oli paljon vauhtia ja tuntui, että nyt on ihan oikeasti osaava koira käsissä!

Lauantaina 7.3 eli tänään olitiin molempien koirien kanssa agimölleissä. Fox pääsi menemään kaikki radat uusintoineen ja April tosimölli ja mölliradan uusintoineen. Apsulla oli tosiaankin laiska päivä eikä mikään juttu oikein kiinnostanut. Tai no kilarit oli vedettävä ja tosimölliradan putkiralli oli ihan kiva. Mölleissä mentiin erittäin hitaasti ja jouduttiin jättämään melkein puolet radasta pois, koska Aprilia ei kerta kaikkiaan kiinnostanut.
Foxin kanssa oli kuitenkin toisin. Jätkä veti ihan sydämmensä kyllyydestä lujaa siis ihan oikeasti lujaa! Ekassa startissa kokeilin kilkattaa niin paljon, kuin vain pystyin ja toisessa startissa olin ihan hiljaa. Molemmat konstit toimi hyvin, mutta hiljaa ollessa Fox kiinnitti enemmän huomiota muhun ja haki esteet 100% paremmin. Kisat oli erittäin onnistuneet ja kilpailevienradalla Fox voitti oman luokkansa viidellä ratavirheellä, koska minä unohdin tehdä valssin toiseksi viimeisellä esteellä. Foxista saa olla kyllä erittäin ylpeä!

Kuukauden erikoispostaus tulee olemaan meidän treenirepun sisältö ja se tulee ilmestymään ensiviikolla!

kuva: Tanja Pulkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti