lauantai 15. heinäkuuta 2017

Rapatessa roiskuu


Edellisestä postauksesta on kulunut jo tovi. 29.6. - 4.7. välisen ajan allekirjoittanut vietti riparilla ja 8.7. oli vuorossa rippijuhlat.
Päivää ennen rippileirille lähtöä käytiin tekemässä lyhyet puomitreenit Humpilla "uudella" hienolla nurmikentällä. Aluksi treenit menivät oikein mukavasti, mutta hauskuus loppui Foxin päästessä harkkaamaan. Zekosta oli nimittäin täysin epäreilua se, että Fox pääsee harkkaamaan ja hän joutuu odottamaan autossa omaa vuoroa. Zeko haukkui ensin vähän aikaa jonka jälkeen tuli aavemaisen hiljaista. Tämän jälkeen alkoi kuulua repimisen ääniä ja koko auto alkoi heilumaan. Juoksin autolle katsomaan mitä Zekopää tällä kertaa duunaa. Koiraveräjän vasemmalta puolelta löytyi pari pientä palaa kangasta ja hieman nolo shetlantilainen. Ne kangaspalat taisivat kuulua auton kattoverhoiluun siihen kohdalle missä komeili 5cm x 5cm kokoinen reikä. Hupsista keikkaa. Ensin tuli hämmennys, sen jälkeen nauru ja viimeisenä itku. Zeko oli hämillään koko illan ja itselle tuli sellainen fiilis, että olisikohan tuolle koiralle pitänyt antaa joku toinen nimi... Asiasta päästiin kuitenkin nopeasti yli. Zekosta ei tullut rukkasia ja aina reikää katsoessa alkaa naurattaa.


5.7. Käytiin Foxin kanssa kisaamassa kaksi agirataa Seinäjoella. Kyseessä oli iltakisat ja synkän kelin takia ne pidettiin ulkokentän sijaan hallissa.
Ensimmäinen rata oli aika simppeli. Foxikin tuntui siitä kovasti tykkäävän sillä vauhtia oli oikein mukavasti ja hypyt sujuivat hienosti. Rata mentiin nollana läpi, mutta Foxille iski nälkä kesken radan. Sopivasti sattui takaakierron kohdalle katsoja joka söi sämpylää. Foxilla stoppasi vauhti ja se heilautti muutaman kerran häntäänsä tuolle sämpylän syöjälle. Muutama ylimääräinen sekunti siinä vierähti, mutta matka jatkui pysähdyksen jälkeen entiseen malliin.
Toisella radalla Foxille iski nälkä kepeillä. Ensimmäinen väli löytyi hienosti, mutta Fox pysähtyi vähäksi aikaa katsomaan olisiko kenelläkään hänelle mitään. Eipä ollut, joten matka jatkui vauhdilla. A:lla meni vähän turhankin lujaa, sillä Fox lokkasi kontaktipinnan yli. Tältä radalta saatiin siis kymppi. Olin kuitenkin todella tyytyväinen nopeaan ja super hienoon puomiin. Myös keinun Fox suoritti vauhdilla ja hypytkään eivät olleet ongelma!


Maanantaina 10. päivä Fox ja Zeko pääsivät Jyväskylään Aquabarksiin faskiamanipulaatioon eli lihaskalvojen käsittelyyn. Ko. juttu on vielä ihan uusi Suomessa koirien osalta, joten oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan omille koirille.

Aquabarksin sivuilla lukee faskiakäsittelystä tällä tavalla: "Faskiamanipulaation tavoitteena on vähentää liikerajoitteista aiheutuvaa kipua sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä. Faskiamanipulaatio perustuu koiran tuki- ja liikuntaelimistön kalvojärjestelmän hoitamiseen. Hoitoa edeltää aina asiakkaan tarkka haastattelu koiran taustasta, koiran perusteellinen palpointi ja liiketestaus. Hoitoa suositellaan koirille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva vaiva tai sairaus." 


Jumipulla Foxin kanssa on kokeiltava kaikki keinot kropan oikomisen suhteen. Samalla oiottiin sitten myös Zeko.
Pojat käytiin ensin läpi ja katsottiin mihin kohtiin koira reagoi voimakkaammin. Foxilla oli koko ajan pieni varaus päällä. Melkein joka paikka oli jollakin tavalla kipeä. Zeko taas oli täysin Foxin vastakohta. Zekon ilme ei usein värähtänytkään. Pää saattoi vähän kääntyä, mutta eipä oikeastaan muuta.
Tutkimusten jälkeen ruvettiin tosi toimiin. Fox ei meinannut ensin rentoutua ollenkaan, kun lihaskalvoja hangattiin. Tietyt kohdat tekivät kipeää, mutta jotkut kohdat alkoivat aukeamaankin.
Zeko taisi ihan tykätä hoidosta ainakin ilmeen perusteella. Zekosta myöskin näki, kun sillä aukesi paikat!
Fox pääsee 24. päivä uudestaan käsittelyyn. Zeko ei kuulemma tarvinnut enää toista aikaa ja siitä olenkin iloinen!


Zekon kanssa käytiin toissa päivänä treenaamassa Humpilla juoksareita. Tuntuu siltä, että tuo poju on kehittynyt kahden kuukauden aikana ihan hirveästi. Näissä treeneissä palkkasin Zekon ensimmäistä kertaa itse. Ennen joku toinen oli aina palkkaamassa hypyn takana, mutta eipä tarvitse enää! Alla olevassa videossa oikealle päin käännöksessä ei ollut paras mahdollinen osuma, mutta ihan kohtalainen kumminkin.


Huomenna onkin vuorossa KLAG #19! Tänä vuonna shelttimestaruudet pidetään muualla, mutta viimeksi tuolla oli niin kiva tunnelma, että tänäkin vuonna on pakko päästä uudestaan! Zeko pääsee mukaan kisaturistiksi ja toivotaan, että hän osaa hieman käyttäytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti