lauantai 1. huhtikuuta 2017

Viimeiset tiistain tehokkaat


Vihdoinkin viikonloppu! Tämä viikko on mennyt lähinnä kokeisiin lukemiseen ja treenaamiseen. Tänäänkin piti vielä herätä aikaisemmin riparijuttujen pariin, mutta siitä selvittiin ja huomenna saa nukkua.

Tiistaina tosiaan treenattiin molempien poitsujen kanssa aksaa. Ne olivat kyllä ihan parhaat treenit pitkään aikaan. Harmillisesti parempi kamera jäi kotiin, joten videota en tähän postaukseen saanut.


Lämppälenkin jälkeen Fox sai aloittaa. Ensimmäisenä tehtiin radan alkua eli putkesta putkeen irtoamista. Foxilla irtoaminen ei ole mikään vahvin asia, joten tätä oli hyvä treenata. Ekalla yrityksellä en taaskaan malttanut odottaa, että Fox lukitsee nelosputken. Toisella yrityksellä maltoin mieleni ja Fox hoksasi, että olihan se putki siellä. Tehtiin vielä muutama toisto ja ne menivätkin jo mallikkaasti.
Putkisähellysten jälkeen treenattiin pelkkää A:ta. Foxilla on hyvin usein pää vähän turhan pystyssä A:n alastulossa, jonka takia Fox pomppaa välillä liian korkealta. Probleemia ratkottiin pallon avulla. Fox rakastaa palloja yli kaiken ja kotona ei niitä ole liukkaan lattian takia, pallo toimi hyvänä katseen vangitsijana. Pallo jätettiin maahan noin parin metrin päähän A:sta ja kun osuma tuli oikealle kohdalle pallo lähti palkaksi liikkeelle. Treenattiin pelkästään A:ta muutaman toiston verran ja sen jälkeen radan osana. Nyt kuviota muutettiin sillä tavalla, että pallo ei aina ollutkaan maassa, mutta se lensi kuitenkin palkaksi.


Tauon jälkeen treenattiin 6-8 esteitä kolmella eri ohjaustekniikalla. Ensin tehtiin 7-estettä päällejuoksulla. Siinä ei ollut mitään vaikeuksia, joten siirryttiin suoraan seuraavaan tekniikkaan. Toisena tehtiin 7-esteen merkkausta myöskin pallon avulla. Ensimmäisillä toistoilla Fox ei saanut koottua itseään käännöseen, joten hypyn jälkeinen kaari venyi aika pitkäksi. Pikkuhiljaa Fox kuitenkin sai käännettyä itseään paremmin ja kaari saatiin pienemmäksi.
Kolmas ohjaustekniikka oli ihan vain pyöräytys siivekkeen ympäri. Tämä toimi Foxilla hyvin, mutta oma rytmitys täytyy miettiä tosi tarkasti.


Foxin jälkeen Zekotinkin pääsi hommiin. Zekon kanssa tehtiin myös rataa neljännelle esteelle saakka. 2-hypyllä treenattiin sylivekkiä, koska Zeko piti yllätys yllätys vähän jarruttaa. Muuten Zeko olisi ollut silmänräpäyksessä puomilla. Itse olin muutamaan otteeseen myöhässä ja Zeko sujahti ohi. Vihdoin päästiin samalle kartalle ja Zeko toimi kuin unelma. Ajoitus on Zekon kanssa se kaikkein tärkein asia. Kun saatiin 1- ja 2-esteet toimimaan, voitiin jatkaa siitä suoraan tuohon putkisähellykseen. Zeko yllätti siinä totaalisesti ja sujahti vikkelästi kolmoselta nelosputkeen. Irtoamistreenit ovat todellakin tuottaneet tulosta!


Tauon jälkeen tehtiin hienoja päällejuoksuja 7-hypylle ja pakkovalsseja 17-hypylle. Pakkovalsseissakin Zekon kaari meinaa vähän levähtää. Zekon ampaistessa putkesta piti ottaa molemmat kädet mukaan ohjaukseen. Tällä tavoin sain Zekon paremmin haltuun ja 17-hyppy oli hallitumpi. Zeketin teki ihan älyttömän hienoa duunia näissä treeneissä! Zekon kanssa on aina niin hienoa treenata, kun huomaa, että tuo antaa ihan oikeasti itsestään sen täydet 100 prosenttia. Magee tyyppi sanon minä! En millään malttaisi odottaa ensi viikon aluevalmennusta JATilla Zekon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti