maanantai 29. elokuuta 2016

Uusi aluevaltaus


Nyt on taas aikaa siirtyä kouluhommien parista blogin kimppuun. Ensimmäisillä kouluviikoilla on ollut jo paljon läksyjä, kokeita ja muita testejä, joten en ole ehtinyt vilkaistakkaan tietokonetta. Eilen sain kuitenkin aikaiseksi käydä nappaamassa muutaman kuvan pojista, joten samalla sen postauksenkin kirjoittaa!

Eli tosiaan ollaan aloitettu Zekon kanssa rally-toko. Kurssikertoja on ollut vasta 4 ja Zeko on osoittautunut oikein päteväksi rallattelijaksi. Ohjaajalla on vielä pieniä vaikeuksia hihnan kanssa, mutta ehkä sekin tulee kurssin aikana opittua. Kaikki ALO kyltit ollaan käyty jo läpi ja seuraavalla kerralla siirrytään AVO kylttien opetteluun. Zeko on ollut tosi magee jokaisella kerralla. Sillä pysyy mielenkiinto hommaan vaikka kuinka kauan ja vaikka kentällä on muitakin koiria samaan aikaan Zeko ei välitä niistä mitään. Zeko hoksaa jutut nopeasti ja tapittaa koko ajan silmiin.
Ensimmäinen kerta meni kuitenkin vähän sooloilessa. Zeko tökkäsi jokaista kylttiä vuorotellen ja vilkuili seinän vieressä olevaa pukea. Meinasin kuolla nauruun radalla, kun Zeko tökkäsi kylttiä ja katsoi silmiin kysyvästi, että olinko super, teinkö hienosti. Sitten alkoi pienen koiran päässä raksuttamaan, että palkka ei tulekkaan kyltin tökkäämisestä. Enää ei vilkuilla kylttejä vaan keskitytään tarkasti siihen hommaan!

Tässä vielä video toiselta kurssikerralta:


Zeko sai kehuja hienosta takapään käytöstä, mutta omasta mielestäni käännöksiä pitää vielä treenata. Monta muutakin kylttiä tarvitsee vielä harjoitella, mutta kyllähän tuo aika hienosti tekee 11 kk vanhaksi penneliksi!


Pojat pääsivät eilen Erikan hierottaviksi. Foxilla oli vain pari pientä jumia ja ne aukesivat hyvin. Fox pystyi jopa rentoutumaan.
Zeko taas oli tiukempi paketti. Vasen kylki oli aika tukossa. Todennäköisesti Zeko on laskeutunut jonkin loikan jälkeen huonosti. Zeko aukesi kuitenkin tosi hyvin. Jumit on auki ja molemmat saivat luvan aksailuun. Zeko menee vielä ponnareilla ja Foxi 20-25 cm rimoilla.


Viime viikolla aksatreeneissä Zeko opetteli putkijarrua, joka tulee todella tarpeeseen. Vähän oli aluksi kumma juttu, mutta pikkuhiljaa Zeko tajusi jutun jujun.
Foxin kanssa menin radan vain kerran, koska äidillä oli syntymäpäivä ja tietysti meitsin lahja liittyi agilityyn... Äiti sai siis ohjata Foxia (ensimmäisen ja viimeisen kerran). Hienon nollankin tekivät ja äiti pääsi juoksemaan ihan todenteolla!

Foxilla on nyt perjantaina aika Hiskinmäen eläinlääkäriin. Ell tsekkaa eturauhasen ja tutkii koko koira perinpohjaisesti. Toivottavasti saadaan tähän asiaan jokin selitys, sillä huoli Wokkelista on kova.

Zeko pääsee vuorostaan 9.9. ja 16.9. Tiian puomijuoksaritreeneihin Kuopioon. Siellä käydään läpi myös keinu. Reissaamista on siis tiedossa!
Lukulistankin sain päivitettyä ja sinne on tullut muutama uusi kiva blogi. Tähän postauksenkin voittekin linkitellä omia blogejanne jos se ei vielä tuolta listalta löydy! Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti