torstai 3. maaliskuuta 2016

Jannen ja Harrin aksavalkat


Zeko aloitti agilityuransa 20.2. Harri Kataisen agivalmennuksella. Harjoiteltiin suoraaputkea yksi tassu kerrallaan. Ensin Zekoa jänskätti, mutta muutamien toistojen jälkeen putkesta tuli maailman hauskin asia. Zeko tuli putkesta ensin hitaasti ja Harrin vertauskuvan mukaan Zekon ilme oli "Ai en mää joutunutkaan Narniaan".
Kun Zeko pääsi tauon jälkeen uudestaan kentälle, se ryntäsi heti hihnasta irti päästyään innoissaan putkeen. Suoraputki on nyt opeteltu ja U-putkikin onnistuu jo ihan hienosti. Herkut eivät enää kelpaa palkaksi vaan lelu se pitää olla! Treeneissä Zeko sylki nakinpalat suusta ulos ja säntäsi sitten lelun kimppuun. Lelupalkkaa siis käytetään tästä eteenpäin.


28.2. oli sitten Foxin valmentautumisen vuoro. Lähdettiin aamulla ajamaan Jyväskylää kohti, takakontissa Fox ja Zeko. Saavuttiin ajoissa Haukkuvaaraan ja käytiin lämppäämässä molemmat pojat. Zeko selvisi hienosti kaupunkiympäristössä vaikka ensikertalaisena olikin liikenteessä. Koiria tuli aika paljon enemmän vastaan, kun täällä pienessä tuppukylässä. Zeko osasi ohittaa kaikki koirat ja ihmiset hienosti vaikka kotona haukkuukin herkästi toisille koirille ja ihmisille.


Päästiin ensimmäisinä Foxin kanssa Jannen valvovan silmän alle. Fox oli ensin taas vähän sekaisin uudesta hallista, mutta muisti nopeasti mistä oli kyse. Tehtiin ensin pieni pätkä Jannen suunnittelemaa rataa ja sen jälkeen Janne alkoi tutkimaan Foxin hyppytekniikkaa tarkemmin.

Janne testaili erilaisia hyppykorkeuksia Foxille ja katsoi, auttaako töpötykseen jos heitetään lelu vauhdittamaan hyppyä. Jannen ajatuksena oli siis, että Fox alkaisi ajattelemaan lelua töpötyksen sijaan. Asiasta ei ihan päästy selvyyteen, mutta takapäähän pitää saada lisää lihasta joka helpottaa hyppäämistä.


Tauon jälkeen treenattiin sokkareita, välistävetoja ja takaakiertoja. Tein sokkarit ensin hieman liian myöhään ja Fox teki laajat kaarrokset. Toisella yrityksellä Janne huusi aina, kun piti vaihtaa kättä ja Foxkin teki pienemmät kaarrokset.
Välistävedot ja takaakierrot onnistuivat harvinaisen hyvin. Saatiinkin Jannelta kehuja meidän "kolmosluokan" välistävedoista. Tehtiin sama uudelleen, mutta nyt Janne käski lisätä vauhtia. Fox osaa kyllä välistävedot, mutta se luotto koiraan puuttuu. Sitten vaan juoksuksi ja kappas, Fox tuli puhtaasti mukana. Mitäs opittiin? Luota koiraan ja juokse!

Saatiin valmennuksesta paljon uusia treenivinkkejä ja parasta oli se, että Janne oli ensimmäinen valmentaja, joka otti Foxin hyppytekniikan oikeasti käsittelyyn. Ehdottomasti aion mennä uudelleenkin Jannen valmennettavaksi.


4 kommenttia:

  1. Mä en kestä! Ihana Zeko! Niin pätevänä <3

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavat kuvat ja videot oot saanu tähän postaukseen! Kyllä teillä meni vaan hyvin;)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista