maanantai 12. lokakuuta 2015

Pikku-Lassie palaa kotiin


Syysloman kunniaksi käytiin tänään Foxin kanssa kahdestaan 1,5 tunnin lenkillä. Matkan pituutta kertyi 8.13 km ja yli 7 km matkasta Fox sai olla irti. Jäbä nautti oikein olan takaa pitkästä lenkistä. Muutama keppi tuhottiin matkan varrella ja hirmuiset kilarit tuli vedettyä metsikössä pariin otteeseen. Kerran koko sheltti meni ihan mukkelis makkelis, niin hirmuinen vauhti oli.
Keli ei ollut parhaimmasta päästä, mutta onneksi ei kuitenkaan kastuttu.

2v 7kk
Eilen treenattiin aksaa uudessa ryhmässä, paitsi tällä kertaa me oltiin ainoat, jotka päästiin treenaamaan. Pääsin taas ohjaamaan molemmat koirat, koska äiti oli kipeänä.

April oli ihan mukavalla tuulella eli semmonen perus Apsu. Välillä mentiin lujaa ja välillä hitaasti.

Fox ei ollut ollenkaan oma itsensä vaan töpötti taas ennen hyppyjä ja haukkui. Pari heinoa pätkää saatiin ja kepit oli kyllä aika mahtavat! Ei sen enempää höpisemään, kun on videomateriaaliakin.


Viime sunnuntaina kävi aikamoinen tapaus. Iskä lähti käyttämään koiria pururadalla lenkillä ja päästi Foxin siellä irti ihan normaaliin tapaan. Alkumatkasta Fox jäi tietysti haistelemaan jotain hajua mutkan taakse. Iskä oli sitten jatkanut matkaa Apsun kanssa ja Fox oli hävinnyt näkyvistä huomaamatta.
10 minuuttia iskä oli yrittänyt pojua etsiä lähistöltä, mutta eipä Foxia löytynyt. Tämän jälkeen iskä soitti sitten äidille, että Fox oli "karannut" jonnekkin ja sitä ei löydy mistään.
Minä heti asian kuultuani olin lähdössä etsimään Foxia, mutta en ehtinyt edes takkia ottaa naulakosta, kun huomasin katsoa ovelle. Kukas siellä oven takana nököttikään. No Foxihan se siellä.
Se on varmaan hirveällä kiireellä juossut 500 m pururadalta samaa reittiä kotiin mitä ne olivat sinne menneetkin.
Taisi olla taas tämä perinteinen Lassie palaa kotiin.


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana April! Näin nyt ensikertaa videota siitä :) Huippu tuo sen kunniakierros alussa, aksa on kivaa!
    Ja vitsi miten nätisti Fox malttaa tehdä kepit rauhassa loppuun asti, vaikka sä oot jo noin kaukana menossa!! Super! Tuollaista kärsivällisyyttä Fox sais lähettää meillekkin, kiitos ;)

    VastaaPoista
  2. Kunniakierrokset on aksassa Apsun bravuuri! Hommat ei muuten edisty jos alussa ei saa vetää kilareita. :)
    Fox on semmoinen herrasmies, että se haluu tehdä kaikki esteet tarkasti. Kepit on varmaan Foxin lemppari este ja ne on niin kiva suorittaa! :D Shelttien aivopostilla kärsivällisyyttä tulossa ;D

    VastaaPoista